Болярка

Нови работни места на полигона Ново село

Снимка
17.01.2013 / 18:18

Днес областният управител на Сливен Марин Кавръков се срещна с представителят на „ДСГ – България” ООД Иван Желев. Срещата се организира по настояване на кмета на село Мокрен Манол Христов и делегация от селото, които отправиха молба за съдействие към областния управител за назначаване на работа в базата на полигона „Ново село” на хора от Мокрен.

Фирма „ДСГ – България” ООД е подизпълнител на американската компания KBR. Това е фирмата, която изгражда новата американска база на полигона „Ново село” край Мокрен, а техният български партньор има договор за логистична подкрепа и поддръжка на съоръженията в базата. „ДСГ – България” ООД осигурява целия персонал, необходим за стопанисването и нормалното функциониране на американската военна база.

В момента всичките 9 служители, които работят там на постоянен щат са от Сливен. Фирмата е обявила в интернет сайтовете за работа нови 12 позиции за наемането на още 22 служители, от които 18 ще бъдат от Сливен, 2 от Ямбол и двама от село Мокрен. Новите работници ще започнат от 1 февруари. Изискванията към кандидатите са висше инженерно или икономическо образование, да владеят английски език и да имат чисто криминално досие. По време на предстоящите през годината военни обучения ще бъдат назначени допълнително още до 100 работници. Договорено беше те да се наемат приоритетно от Мокрен и Сливен.

В момента се търсят квалифицирани кадри, но по молба на областния управител от фирмата поеха ангажимент да назначават на работа и неквалифицирана работна ръка от село Мокрен за помощни дейности, защото проблемът с безработицата в селото е много голям.

 
 

Copyright © 2008-2016 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев